Kada niste zadovoljni svojim osmehom, veoma je teško imati samopouzdanje. Kreiranje selfi fotografija, konverzacija sa drugim ljudima i upoznavanje novih, mogu predstavljati izazov ukoliko ne želite da oni primete vaš osmeh. Sa Digital Smile Design-om (skr. DSD) možete povratiti izgubljeno samopouzdanje, a pritom uživati u kreiranju novog osmeha kroz malo drugačiju dentalnu proceduru.

Još uvek su retke stomatološke ordinacije koje nude ovaj vid rekonstrukcije osmeha i rešavanja estetskih problema pacijenata. Razumevanjem protokola ovog načina lečenja može vam pomoći pri odlučivanju da li je ova metoda zaista za vas. Upravo iz tog razloga naša ordinacija Beo Smile Design se trudi da uvek bude u korak sa najnovijim svetskim trendovima i procedurama koje će pacijentima rešiti sve funkcionalne i estetske probleme, a pritom ih upoznati sa svim benefitima ovog protokola.

Digital Smile Design je, slobodno možemo reći, višenamenska metoda lečenja koja nudi brojne prednosti u odnosu na neke druge metode. Procedura počinje naprednom dijagnozom problema, sa stukturalnim komponentama u samim ustima i vilici pacijenta, kao i trenutnih proporcija lica. DSD takođe omogućuje i poboljšanu komunikaciju između tima doktora i pacijenta, kako bi pacijent bio što bolje upoznat šta može da očekuje nakon završetka procedure. Naravno, DSD pacijentu nudi i pogled na 3D model u realnom vremenu, kako će njegov budući osmeh izgledati.

Slobodno možemo reći da se DSD protokolom postiže bolje predviđanje narednih koraka tokom celog procesa, što znači da će i krajnji rezultati biti baš onakvi kakvi su na početku prikazani pacijentu. Kroz celokupnu proceduru, nizom foto i video sesija, razgovorom i radom sa timom stručnjaka, pacijent će izgraditi povezanost i poverenje.

Neke  od najpoznatijih zvezda koje su transformisale izgled svojih zuba. Izvor: sa interneta

DSD protokol najčešće obuhvata rad sa zubnim krunicama, vinirima i sistemima zubnih implanata. Zubne krunice mogu biti metalo-keramičke ili bezmetalne koje predstavljaju najbolju varijantu. Viniri se najčešće izrađuju od keramike ili kompozitnih materijala što im garantuje izuzetnu čvrstoću. Implanti koji se koriste mogu biti individualni ili se koriste metode poput All on 4 ili All on 6 koncepta (kompletni protetski radovi se oslanjaju na 4 ili 6 implanata).

Zainteresovani ste za DSD protokol?

Ukoliko ste nakon čitanja ovog teksta zainteresovani za DSD (Digital Smile Design) protokol i želite da zajedno sa nama ostvarite potpunu transformaciju i promenu vašeg daljeg života na bolje, savetujemo Vam da se ne premišljate već da nas kontaktirate!