PARCIJALNE I TOTALNE PROTEZE

Parcijalne proteze

Parcijalna proteza se izrađuje kod pacijenata koji su sačuvali određeni broj zuba i vezuju se za preostale zube pomoću kukica ili kopči. Mogu biti akrilatne ili skeletirana (poznate pod nazivom visil / wironit proteza). Akrilatna proteza se izrađuje u potpunosti od akrilata odnosno plastike pa je kao takva manje izdržljiva od skeletirane.

Iako estetski zadovoljava sve kriterijume funkcionalno može da dovede do oštećenja viličnih kostiju. Pod parcijalnom protezom podrazumevamo parcijalnu mobilnu protezu. Njena prednost u odnosnu na skeletiranu protezu je što je ekonomski pristupačnija.

Skeletirana proteza je kvalitetnije rešenje jer osim veće izdržljivosti (koju joj daje ugrađeni metalni skelet), pacijentu pruža i veći komfor. Površina dela proteze koji se naslanja na nepce je manja pa je na taj način smanjen osećaj stranog tela u ustima. 

Njena prednost je i pričvršćivanje za prirodne preostale zube pomoću preciznije izrađenih livenih kukica što obezbeđuje znatno bolju stabilnost u ustima. Umesto kukica, kao još bolja veza sa susednim zubima na skeletiranim protezama se mogu ugraditi i atečmeni (kopče) koje čvrsto i stabilno drže protezu u ustima, a skriveni su u delu proteze koji nije vidljiv spolja.

Totalne proteze

Totalne proteze se izrađuju u slučaju potpune bezubosti, kad su izgubljeni svi zubi. S obzirom da se anatomske strukture u ustima vremenom menjaju, totalne proteze nisu trajno rešenje već se i one koriguju ili izrađuju nove.

Izradom totalne proteze pacijentu se vraćaju sve najbitnije funkcije kao što su normalan govor i normalna konzumacija hrane. Pored navedenog, pacijentu se takođe vraća i estetski izgled. Bilo kako bilo za koje god proteze da se odlučite one će vam pomoći da se vratite normalnom životu bez bojazni oko obavljanja svakodnevnih aktivnosti, načina govora i estetske privlačnosti. 

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE