Odgovarajući na svakodnevne upite naših pacijenata došli smo na ideju da vam detaljnije objasnimo na koji način napisati i poslati detaljan upit. Detaljnim upitom ćemo vrlo brzo moći da analiziramo vaš slučaj i na osnovu njega predložimo adekvatan plan terapije. Ukoliko se budete pridržavali smernica koje ćemo navesti u nastavku teksta, vrlo brzo ćete dobiti našu detaljnu procenu i okvirne cene usluga.

Postavljanje i određivanje dijagnoze na osnovu poslatih fotografija

Za većinu stomatoloških usluga koje nudimo, potrebno je uraditi standardan ortopan snimak, koji je moguće dobiti za nešto više od 1.000 dinara (ukoliko ga već imate, znajte da ne bi trebao biti stariji od šest meseci). Vodite računa da osobi koja Vam izrađuje ortopan, naglasite da snimak pošalje u visokoj rezoluciji kako bi se videli svi detalji. Imajte u vidu da je ortopan najbolje slati kao prilogu email-a (do 25MB) ili putem nekih cloud rešenja poput WeTransfer-a, DropBox-a itd (ograničenje veličine je nekoliko GB tako da je to i preporuka). Razlog ovome je što se slanjem putem društvenih mreža, Viber ili Whatsapp platforme, sav sadržaj kompresuje i dolazi do gubitka u kvalitetu snimka.

U manjem broju slučajeva (niska rezolucija, slaba vidljivost detalja itd.) moguće je upotrebiti i odštampan primerak ortopana ali tu metodu ipak ne preporučujemo.

Analiza na osnovu 3D snimka zuba

Pored ortopana, moguće je poslati i 3D snimak ukoliko ga već imate. Ukoliko ga nekim slučajem nemate od ranije, znajte da ćete za ovu uslugu morati da izdvojite oko 50€. Kao što je bio slučaj i sa ortopanom, preporučujemo da nam na isti način šaljete i 3D snimak kako bi se obezbedio visok kvalitet i smanjila mogućnost greške.

Još jedan od veoma čestih dijagnostičkih metoda je fotografisanje trenutnog stanja zuba mobilnim telefonom. Da bi ovakve fotografije bile upotrebljive, neophodno je da posedujete kameru visoke rezolucije i da fotografisanje obavite na dobro osvetljenom mestu uz fokus na samim zubima. Ovde vam u mnogome može pomoći neka druga osoba koja će to uraditi umesto vas. Time ćete znatno poboljšati krajnje rezultate i vidljivost detalja na zubima. Vodite računa da fotografišete širom otvorena usta gde se vide i desni.

Jedne od najčešćih usluga koje iziskuju gore pomenute dijagnostičke metode su: izrada faseta – vinira, krunica, proteza, implanata i nekih drugih zahvata.

Pored svog navedenog materijala, potrebno je i da nam što detaljnije opišete vaš problem i tegobe koje imate. Poželjno je navesti i da li ste alergični na neki od lekova koji se najčešće koriste u stomatologiji.

Vaš Beo Smile Design

IMATE DENTALNI PROBLEM?

Naš tim stručnjaka će se potruditi da čitav proces transformacije vašeg osmeha prođe potpuno bezbolno, a krajnja promena van svih očekivanja!