ZUBNI IMPLANTI

ŠTA TREBA ZNATI O ZUBNIM IMPLANTIMA?

U današnjoj stomatologiji, implantati su postali najcešci nacin u zbrinjavanju bezubih pacijenata. Zubni implantati su potpuno promenili filozofiju i koncept izrade zubnih krunica i mostova. Sa ugradnjom implantata, pacijenti dobijaju maksimalnu udobnost prilok izrade fiksnih ili mobilnih nadoknada pri izradi (krunica ili mostova). Kompletna procedura ugradnje implantata ima dve faze.

PRVA FAZA

U prvoj fazi prilikom ugradnje implantata, potrebno je 2 do 3 dana da provedete u Beogradu. Prvog dana obavlja se ugradnja implantata sto u proseku traje 45 min po implantu, dok se drugog i trecceg dana vrši kontrola obavljene procedure. Nakon ugradnje implantata potrebno je cekati tri meseca da bi se implantat potpuno primio za zubnu kost.

DRUGA FAZA

Nakon 3 meseca, kada se završi prirodan proces oseointegracije (prihvatanje implanta za zubnu kost),prelazi se na drugu fazu odnosno izradu i fiksiranje protetskog rada.
U zavisnosti od složenosti izrade samog rada potrebno je 5 do 14 dana tokom kojih se obavljaju i razlicite probe- faze u procesu izrade konacne zune nadokande (mosta ,krunica ili proteze).Ovakav rad predstavlja definitivno rešenje, koje ce uz redovne preglede kod stomatologa, trajati dugi niz godina.

IZDVAJAMO NEKE OD NAŠIH RADOVA SA IMPLANTIMA

BRZI I JEDNOSTAVNI PROCES UGRADNJE ZUBNIH IMPLANATA

Analiza

Analiza trenutnog stanja zuba pacijenta

Hirurška intervencija

Ugradnja implantata u viličnu kost

Period oporavka

Proces zarastanja kostiju (oseointegracija) prilikom čega se kost prilagođava implantatu

Postavka abutmenta

Zubni abutment je postavljen na implantat

Postavljanje krunice

Nakon svih navedenih koraka, finalni korak predstavlja postavku zubne krunice koja će zameniti ulogu pravog zuba

METODE ALL ON 4 I ALL ON 6

Tehnika All on 4 i All on 6 predstavlja novu metodu za liječenje i rehabilitaciju pacijenata, koji su izgubili svoje prirodne zube, a kojima će buduća proteza ostati fiksirana i učiniti ih sigurnijim u svakodnevnom životu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

PROTEZE NA IMPLANTIMA

Metoda postavljanja proteze na implantima primenjuje se u slučajevima kada pacijent koji je izgubio sve prirodne zube želi da uradi trajno rešenje i time reši velike probleme koji se tiču normalnog funkcionisanja.

Kako bi se ova metoda mogla obaviti, neophodno je posetiti ordinaciju Beo Smile Design gde će se izvršiti različiti pregledi i analize, na osnovu kojih će naši stručnjaci doneti zaključke na osnovu kojih se sam postupak može obaviti.

Obično ako je vilica dobrog kvaliteta, proteza se može postaviti na 4 usidrena implantata (metoda all on 4). Pacijent dobija novu protezu koja će biti privremeno, a potom i  konačno rešenje, za koje kasnije neće biti neophodno da ima bilo kakve procedure izuzev pregleda. Sa 6 usidrenih implantata (metoda all on 6) stvara se mogućnost za fiksne protetske radove odnosno kreiranje zubnog mosta.

Primenom ove metode koja je izuzetno rasprostranjena u svetu i predstavlja vrhunac dentalne medicine, uspešno smo lečili više od stotinu pacijenata iz zemlje i sveta.

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE