ZUBNI IMPLANTI

Najbitnije činjenice o zubnim implantima

Zubni implanti su u danšnjoj savremenoj stomatologiji postali standardan način u zbrinjavanju pacijenata. Implanti zuba potpuno menjaju filozofiju i koncept izrade krunica i mostova. Ugradnjom zubnih implantata pacijenti dobiju maksimalan komfor pri izradi fiksnih Ili mobilnih nadoknada.

Poslednjih godina sve je veći broj pacijenata koji se odlučuju za ugradnju zubnih implantata jer ne moraju strugati svoje preostale zube u vilici, a na mestima gde je nekada bilo nemoguće izraditi krunicu ili most ugradnjom dentalnih implanata mogu dobiti fiksnu nadoknadu koja će im pružiti osećaj identičan kao kod prirodnih zuba.

Šta su zapravo zubni implanti?

 

Zubni implant pretstavlja titanijumski šraf koji se sastoji iz dva dela: koronarnog i kruničnog dela. Koronarni deo je deo koji se šrafi u zubnu kost, a krunični deo je vidnljivi deo implantata zuba kome se izrađuje zubna nadoknada. U našoj stomatološkoj ordinaciji se ugrađuju različite vrste implantata za zube. U zavisnosti od tipa, dužine, debljine, gustine vilične kosti, bira se vrsta implanta koja će se ugraditi.

 

Proces ugradnje zubnih implanata

 

Nephodno vreme koje je potrebno izdvojiti za ugradnju zubnih implanta iznosi dva do tri dana boravka u Beogradu. Nakon ugradnje drugi i treći dan se vrši kontrola. Sam proces ugradnje zubnih implanata zavisi od broja implanata koji se ugrađuju. Posle ugradnje implanata neophodno je sačekati tri meseca da titanijumski implant sraste za zubnu kost. U tom periodu, pacijentima se postavljaju privremeni zubi. Nakon toga izrđuje se protetski deo. Za izradu protetskog rada na implantima potrebno je izdojiti 5 do 7 dana u Beogradu. U našoj ordinaciji ugradnju zubnih implanata vrše hirurzi sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti oralne hururgije i implantologije.

Metoda „All on 4“ i „All on 6“ 

 

Previše ljudi koji imaju konvencionalne proteze i ne vole da ih nose, jer one ne ostaju na svom mestu u ustima.
Procedura sve na 4 ili sve na 6 implanta je novi postupak u zbrinjavanju i rehabilitaciji totalno bezubih
pacijenata kako bi buduća proteza zadržala svoj siguran položaj i samim tim Vam omogućava da se
osećate komfornije i sigurnije u svom svakodnevnom životu.

 

Proteze na implantima

 

Ova metoda ugradnje se primenjuje kod totalno bezubih pacijenata u koliko pacijent želi protezu kao definitvno rešenje uglavnom se izađuje na 4 ugrađena implanta. Pacijent dobijaja novu protezu koja će biti privremeno ili trajno rešenje a ugradnjom 6 implanata stiču se uslovi za fiksnim protetskim radom-mostom.
Primenom ove svetski priznate metode koju primenjujemo u našoj ordinaciji uspešno smo zbrinuli stotine pacijenata.

 

 

Prednosti ovih metoda

 

• Ugradnjom proteze pacijenti se vrlo brzo navikavaju na nove zube koje su podržani implantima
• Nakon ugradnje možete jesti hranu koju volite, i uživati u njoj jer ste potpuno sigurni u stabilnost vaše proteze da vam neće ispasti.
• Nema klizanja ili pomeranja proteze prilikom žvakanja zbog čvrstog držanja proteze na implantima
• Proteza je pričvršćena šrafovima za implante i ne postoji mogućnost njenog pomeranja prilikom govora ili jela.
• Povećana udobnost i smanjena iritacija okolnog tkiva
• Ne koristite više skupe lepkove koji su korigovali labavo držanje proteze i pravili neprijatan osećaj lepka kao površine sklone zadržavanju hrane i koju ste kasnije teško održavali.
• Procedura je minimalno invazivna i može se generalno obaviti u jednoj poseti.u lokalnoj anesteziji.
• Ugradnjom 6 implanata totalno bezubi pacijenti mogu dobiti čak i fiksni protetski rad i maksimaln komfor sa novim izrađenim zubima u punom zubnom nizu.
• Ugradnjom implanata u jedoj poseti i izradom protetskog rada pacijent dobija zube u roku od 2 do 3 dana. Samim tim se skraćuje period koji je nekad trajao mesecima.
• Ono što je veoma bitno svakom pacijentu to su brzina izrade i ekonomska isplativost same nadoknade.

IMATE DENTALNI PROBLEM?

Naš tim stručnjaka će se potruditi da čitav proces transformacije vašeg osmeha prođe potpuno bezbolno, a krajnja promena van svih očekivanja!