NAJČEŠĆA PITANJA

ZUBNI IMPLANTI

Kako se kreću cene zubnih implanta i od čega zavise?

Cene se kreću između 400 i 800€. U najvećoj meri zavise od toga ko je proizvođač. Dakle postoje oni srednjeg i višeg kvaliteta, a za koje god da se odlučite mi ćemo se potruditi da cela procedura prođe potpuno bezbolno.

Da li je proces ugradnje implanata bezbolan?

Da! Celokupan proces je apsolutno bezbolan po pacijenta. Sama procedura se obavlja pod lokalnom anestezijom, dok se nakon procedure pacijentu prepisuju određeni medikamenti kako ne bi osetio nikakav bol.

Koliko traje proces izrade i ugradnje zubnih implantata?

U zavisnosti od trenutnog stanja pacijenta, čitava procedura počev od samog pregleda, izrade implanata i same ugradnje može trajati od 24 do 36 sati. Dakle, u nekim slučajevima pacijent može imati nove zube za svega 24 časa.

IZBELJIVANJE ZUBA

Koje metode izbeljivanja praktikujete u ordinaciji Beo Smile Design?

U našoj ordinaciji zastupljene su dve metode izbeljivanja zuba. To su ordinacijsko beljenje i izrada setova za samostalno kućno izbeljivanje zuba. Belina zavisi od osobe do osobe kao i njihovog načina života (koliko kafe piju, da li su pušaci itd.). Razlika se slobodno možemo reći vidi i već nakon prve seanse.

Takođe, postoji i metoda kućnog beljenja, gde nakon uzimanja otiska izradimo personalizovane folije koje nosite noću. Cena seta za kućno izbeljivanje zuba iznosi 150€.

Koja je cena izbeljivanja zuba?

Cena ordinacijskog izbeljivanja iznosi 30€ po seansi, a u toku jedne posete ordinaciji moguće je uraditi do 3 seanse. Razlika se slobodno možemo reći vidi i već nakon prve seanse.

Od čega zavisi belina zuba i koliko se oni mogu izbeliti?

Belina zavisi od osobe do osobe kao i njihovog načina života (koliko kafe piju, da li su pušaci itd.). Razlika se slobodno možemo reći vidi i već nakon prve seanse, a u zavisnosti od želja pacijenta može se obaviti i adekvatan broj seansi prilikom čega pacijent dobija blistavo bele zube.

Da li postoji mogućnost kućnog izbeljivanja zuba?

Naravno, postoji i metoda kućnog beljenja, gde nakon uzimanja otiska izrađujemo personalizovane folije koje nosite noću. Cena seta za kućno izbeljivanje zuba iznosi 150€.

ISPRAVLJANJE ZUBA

Na koji način se obavlja ispravljanje zuba providnim folijama?

Folije za ispravljanje zuba su providne i naležu preko celokupne površine postojećih zuba. Prednosti koje nudi ispravljanje zuba folijama su to što u svakom trenutku možete skinuti foliju i vratiti je, što nije slučaj kod fiksnih ortodontskih aparata sa bravicama. Ova metoda ispravljanja zuba se radi u specijalnom softveru, koji omogućava simulaciju budućih pomeranja zuba, kao i ukupan broj folija koje će se koristiti za njihovo pomeranje.

Set folija služi dakle za ispravljanje zuba i moguće je u jednom koraku (jednom posetom stomatologa), dobiti komplet za celu terapiju. Komplet se sastoji od seta folija koje se menjaju na otprilike 30 dana.

Konstantnim nošenjem folija vrši se kontinuirani pritisak na zube, koji dovodi do pomeranja zuba. Broj folija zavisi od težine malpozicije, broja zuba koji će biti uključeni u terapiju i načina pomeranja tih zuba tokom terapije. Ova metoda je vrlo efikasna, i što je bitno, nije invazivna za pacijenta. Folije su vrlo prijatne za nošenje i ne dovode do problema pri govoru ili žvakanju. Prednost je što se mogu izvaditi iz usta pa su izvrsne za održavanje higijene i ishranu. 
Sa estetske strane predstavljaju najkomfornije rešenje za korekciju zuba. 

Koja je cena ispravljanja zuba providnim folijama?

Cena je 100€ po foliji, a broj folija najviše zavisi od trenutnog stanja Vaših zuba. Nekada je dovoljna samo jedna folija, dok je nekada potrebno više u zavisnosti od konkretnog slučaja. S tim na umu predlazemo Vam da nas posetite, da obavimo besplatan pregled i predlozimo Vam šta bi najbolje bilo da se uradi.

DENTALNI TURIZAM

Kolike su novčane uštede ukoliko se odlučim na dentalni tretman u BSD?

Odlukom za stomatološki tretman u Srbiji uštedećete do 70% u odnosu na cene stomatoloških usluga bilo gde u inostranstvu.

Kako mogu stupiti u kontakt s osobom koja mi može pružiti sve informacije vezane za usluge koje nudi Beo Smile Design?
Možete nas kontaktirati svakog dana od 10-18h po srednjeevropskom vremenu putem telefona +381 (0) 11 264 55 08 i +381 (0) 69 2120 900, ili nam poslati email na beosmiledesign@gmail.com, odgovorićemo u najkraćem roku. Takođe možete zakazati i sastanak putem Skype programa. Naš username za Skype je beo.smile.design
Trebam li na put poći sa nekim saputnikom ili je dovoljno da dođem sam(a)?
Preporučujemo svakom pacijentu ako da na put krene s nekim od rodbine, odnosno s bračnim partnerom, koji će vam biti podrška tokom tretmana i oporavka. Ukoliko niste u mogućnosti da povedete nekoga, ili želite da dođete sami, naš tim je u svakom trenutku na raspolaganju.
Koja valuta se koristi u Srbiji i da li mogu platiti u evrima?
Valuta koja se koristi u Srbiji je dinar (oznaka RSD ili din). Robu i usluge u Srbiji plaćate isključivo u dinarima. Evro nije moguće koristiti prilikom plaćanja.
Vaš novac menjajte isključivo u ovlašćenim menjačnicama.
Da li će me neko sačekati pri dolasku u Beograd?
Po dolasku u Beograd, Beo Smile Design tim za Vas obezbeđuje prevoz od aerodroma do ordinacije i smeštaja. Po završetku tretmana, BSD Vam obezbeđuje prevoz do aerodroma. Za vreme Vašeg boravka u Beogradu, za Vaše privatne potrebe, BSD ne obezbeđuje prevoz. U ponudi imamo proverene taksi prevoznike i vozače, ali njihov angažman je o Vašem trošku.