ORTODONCIJA

Fiksna proteza

(metalne bravice)

Fiksna proteza ili fiksni ortodontski aparat je, kao što i samo ime kaže, fiksiran za zube. Postavka fiksne proteze zahteva kompletno sanirane zube i meka tkiva pacijenta, i traje oko dva sata. Kontrole su u početku na mesec dana, kasnije na dve ili tri nedelje, u zavisnosti od slučaja.

Terapija u proseku traje jednu i po godinu, u zavisnosti od težine slučaja. Nakon skidanja fiksnog aparata, pacijent treba da nosi retencione folije za održavanje rezultata. Kontrole nošenja folija su u početku na mesec dana, a kasnije na dva ili tri meseca, pa i ređe.

Fiksna proteza

(keramičke bravice- estetski fiksni aparat)

Keramičke bravice spadaju u esteske bravice koje se mogu postaviti umesto klasičnih metalnih bravica manje su vidljive i lakše prihvatljive za okolinu pacijenata.

Aktivni aparat

(mobilni aparat)

Aktivni aparati su pokretni aparati za ispravljanje ortodontskih nepravilnosti kod dece sa mešovitom denticijom – tj. kod dece u školskom uzrastu, za uspešnu terapiju potrebna je saradnja pacijenta i roditelja, s obzirom da ih pacijent (dete) sam skida i stavlja. Kontrole su na mesec dana.

Lingvalni fiksni aparat

Lingvalna ortodoncija je ispravljanje zuba uz pomoć fiksnog aparata koja se lepi sa unutrašnje strane zuba.

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE