INLEJI I ONLEJI

ŠTA PREDSTAVLJAJU INLEJI I ONLEJI?

Zubni inleji ili onleji se koriste za rekonstrukciju zuba koji su blago do umereno zahvaćeni karijesom. Koriste se i u slučaju kad je zub napukao ili okrnjen, u situacijama kad šteta nije toliko velika da bi se upotrebila zubna krunica. Najčešće se izrađuju od keramike, kompozita ali i od zlata.

Zubni inleji se koriste kod šupljina ili naprslina koje se nalaze na gornjoj površini zuba. Prave se u boji zuba, i često se koriste kao zamena crnih amalgamskih plombi radi postizanja bolje estetike zuba.

Zubni onleji se koriste u slučajevima kada karijes zahvati veću površinu zuba i kad je potrebno nadoknaditi veći deo zubne krunice.

Postupak postavke inleja ili onleja počinje čišćenjem zuba i otklanjnjem karijesa. Zatim se uzima otisak koji se šalje u laboratoriju gde se inlej ili onlej izrađuje od nekog od pomenutih materijala. Do sledećeg dolaska kod zubara zub se privremno zatvara. Kad je inlej ili onlej gotov, pažljivo se postavlja na zub i pričvršcćuje snažnim smolama.

Budući da se inleji i onleji rade na osnovu personalizovanog otiska, oni omogućavaju da se zadrži strukturna čvrstina oštećenog zuba, sprečava ulazak bakterija i formiranje šupljina. Prednosti zubnih inleja i onleja u odnosu na konvencionalne plombe su sledeće:

• Izrađeni su u boji zuba pa su gotovo nevidljivi.
• Otporniji su na promene temperature i uopšte, pa mogu da traju 30 godina i više.
•  Zahtevaju mnogo manje brušenja zuba od obične plombe.
• Dugotrajno očuvavaju oštećeni zub, povećavajući mu otpornost i tvrdoću i do 70%.

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE