ZUBNI IMPLANTI

Trajno rešenje

problema sa zubima

U današnjoj stomatologiji, zubni implanti su postali najčešći način u zbrinjavanju bezubih pacijenata. Sa ugradnjom zubnih implanata, pacijenti dobijaju maksimalnu udobnost prilikom izrade fiksnih ili mobilnih nadoknada pri izradi (zubnih krunica ili zubnih mostova). Kompletna procedura ugradnje implantata ima dve faze.

KAKO SE UGRAĐUJU

ZUBNI IMPLANTI

U prvoj fazi prilikom ugradnje zubnih implanata, potrebno je 2 do 3 dana da provedete u Beogradu. Prvog dana obavlja se ugradnja zubnih implantata sto u proseku traje 45 min po zubnom implantu, dok se drugog i trećeg dana vrši kontrola obavljene procedure. Nakon ugradnje implantata potrebno je cekati tri meseca da bi se implantat potpuno primio za zubnu kost.

Nakon 3 meseca, kada se završi prirodan proces oseointegracije (prihvatanje zubnog implanta za zubnu kost), prelazi se na drugu fazu odnosno izradu i fiksiranje protetskog rada.
U zavisnosti od složenosti izrade samog rada potrebno je 5 do 14 dana tokom kojih se obavljaju i različite probe – faze u procesu izrade konačne zubne nadokande (zubnog mosta, zubnih krunica ili proteze). Ovakav rad predstavlja definitivno rešenje, koje ce uz redovne preglede kod stomatologa, trajati dugi niz godina.

Implantni sistemi

all on 4 & all on 6

Metode All on 4 kao i All on 6 predstavljaju nove metode za lečenje i rehabilitaciju pacijenata koji su izgubili svoje prirodne zube, a kojima će buduća zubna proteza ostati fiksirana i učiniti ih sigurnijim u svakodnevnom životu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Metoda postavljanja proteze na implantima primenjuje se u slučajevima kada pacijent koji je izgubio sve prirodne zube želi da uradi trajno rešenje i time reši velike probleme koji se tiču normalnog funkcionisanja.

Kako bi se ova metoda mogla obaviti, neophodno je posetiti ordinaciju Beo Smile Design gde će se izvršiti različiti pregledi i analize, na osnovu kojih će naši stručnjaci doneti zaključke na osnovu kojih se sam postupak može obaviti.

Obično ako je vilica dobrog kvaliteta, proteza se može postaviti na 4 zubna implanta – all on 4. Pacijent dobija novu protezu koja će biti privremeno, a potom i  konačno rešenje, za koje kasnije neće biti neophodno da ima bilo kakve procedure izuzev pregleda.

Sa 6 usidrenih zubnih implantata – all on 6 stvara se mogućnost za fiksne protetske radove odnosno kreiranje zubnog mosta.

Primenom ove dve metode, all on 4 i all on 6 uz zubne implante, koja je izuzetno rasprostranjena u svetu i predstavlja vrhunac dentalne medicine, uspešno smo lečili više od stotinu pacijenata iz zemlje i sveta.

Zubni implanti - proizvodjaci