ZUBNI IMPLANTI

ŠTA TREBA ZNATI O ZUBNIM IMPLANTIMA?

U današnjoj stomatologiji, zubni implanti su postali najčešći način u zbrinjavanju bezubih pacijenata. Zubni implantati su potpuno promenili filozofiju i koncept izrade zubnih krunica i mostova. Sa ugradnjom zubnih implanata, pacijenti dobijaju maksimalnu udobnost prilikom izrade fiksnih ili mobilnih nadoknada pri izradi (zubnih krunica ili zubnih mostova). Kompletna procedura ugradnje implantata ima dve faze.

PRVA FAZA UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTA

U prvoj fazi prilikom ugradnje zubnih implanata, potrebno je 2 do 3 dana da provedete u Beogradu. Prvog dana obavlja se ugradnja zubnih implantata sto u proseku traje 45 min po zubnom implantu, dok se drugog i trećeg dana vrši kontrola obavljene procedure. Nakon ugradnje implantata potrebno je cekati tri meseca da bi se implantat potpuno primio za zubnu kost.

DRUGA FAZA UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTA

Nakon 3 meseca, kada se završi prirodan proces oseointegracije (prihvatanje zubnog implanta za zubnu kost), prelazi se na drugu fazu odnosno izradu i fiksiranje protetskog rada.
U zavisnosti od složenosti izrade samog rada potrebno je 5 do 14 dana tokom kojih se obavljaju i različite probe – faze u procesu izrade konačne zubne nadokande (zubnog mosta, zubnih krunica ili proteze). Ovakav rad predstavlja definitivno rešenje, koje ce uz redovne preglede kod stomatologa, trajati dugi niz godina.

IZDVAJAMO NEKE OD NAŠIH RADOVA SA IMPLANTIMA

Zanimaju vas još neki radovi?

Slika govori više od hiljadu reči i upravo iz tog razloga preporučujemo da se upoznate sa našim mnogobrojnim radovima i pronađete one koji vam se najviše sviđaju.

TOK UGRADNJE ZUBNIH IMPLANATA

Analiza

Analiza trenutnog stanja zuba pacijenta

Hirurška intervencija

Ugradnja implantata u viličnu kost

Period oporavka

Proces zarastanja kostiju (oseointegracija) prilikom čega se kost prilagođava implantatu

Postavka abutmenta

Zubni abutment je postavljen na implantat

Postavljanje krunice

Nakon svih navedenih koraka, finalni korak predstavlja postavku zubne krunice koja će zameniti ulogu pravog zuba

METODE ALL ON 4 I ALL ON 6

Metoda All on 4 kao i All on 6 predstavljaju nove metode za lečenje i rehabilitaciju pacijenata koji su izgubili svoje prirodne zube, a kojima će buduća zubna proteza ostati fiksirana i učiniti ih sigurnijim u svakodnevnom životu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

PROTEZE NA IMPLANTIMA

Metoda postavljanja proteze na implantima primenjuje se u slučajevima kada pacijent koji je izgubio sve prirodne zube želi da uradi trajno rešenje i time reši velike probleme koji se tiču normalnog funkcionisanja.

Kako bi se ova metoda mogla obaviti, neophodno je posetiti ordinaciju Beo Smile Design gde će se izvršiti različiti pregledi i analize, na osnovu kojih će naši stručnjaci doneti zaključke na osnovu kojih se sam postupak može obaviti.

Obično ako je vilica dobrog kvaliteta, proteza se može postaviti na 4 zubna implanta (metoda all on 4). Pacijent dobija novu protezu koja će biti privremeno, a potom i  konačno rešenje, za koje kasnije neće biti neophodno da ima bilo kakve procedure izuzev pregleda. Sa 6 usidrenih zubnih implantata (metoda all on 6) stvara se mogućnost za fiksne protetske radove odnosno kreiranje zubnog mosta.

Primenom ove dve metode, all on 4 i all on 6 uz zubne implante, koja je izuzetno rasprostranjena u svetu i predstavlja vrhunac dentalne medicine, uspešno smo lečili više od stotinu pacijenata iz zemlje i sveta.

ZUBNI IMPLANTI KOJE KORISTIMO U NAŠOJ ORDINACIJI

Zubni implanti - proizvodjaci

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE