Viniri – Fasete

MINIMALNO INVAZIVNA PROCEDURA

VINIRI – FASETE

Keramičke fasete ili viniri su tanke keramičke ljuspe debljine od 0.2 do 0,7 mm koje se trajno cementiraju na prednje površine zuba. Kao jedno od visokokvalitetnih esteskih rešenja ne zahtevaju veliko uklanjanje zubne supstance što u današnje vreme čini nihovu primenu veoma popularnom.

Savremena dentalna praksa je znatno proširila njihovu primenu pre svega zahvaljujući stalnom unapređivanju keramičkih materijala i načina cementiranja zubnih faseta. Posebno se odnosi i na mogućnost restauracije fasetama ne samo u frontalnoj regiji već i u bočnom segmetu. Izdvajamo NON-PREP vinire, koji se postavljaju direktno na zub bez brušenja i boli. Minimalne su debljine i omogućavaju blistav osmeh sa garancijom dugi niz godina.

Zubni viniri - faseteZubni viniri - fasete
PORCELANSKE FASETEPORCELANSKE FASETE

zbog čega se odlučiti za

KERAMIČKE VINIRE – FASETE

Ukoliko niste zadovoljni postojećom bojom prirodnih zuba, a za posledicu imate tetraciklinske prebojene zube, fluoroze ili endodonsko prebojavanje koje se ne može korigovati tehnikama beljenja keramičke fasete mogu biti pravo rešenje za vas. Keramička struktura vinira savršeno imitira izgled i boju prirodnih zuba, dok je sama površina vinira otporna na različite uticaje tečnosti poput: kafe, čajeva, vina cigareta i hrane. Keramičkim fasetama možemo koregovati više nadostataka postojećih zuba kao što su:

• korekcija oblika i položaja zuba kada su zubi rotirani kada nemaju pravilan oblik,
• zatvaranje dijastema (prostor između zuba),
• restauracije kruničnih delova ukoliko je došlo do frakture zuba,
• korigovanje zagrižaja,
• korekcije gubitka gleđi,
• ukoliko niste zadovoljni oblikom vaših zuba.

Ukoliko imate jednu od ovih navedenih indikacija, zubne fasete – viniri mogu biti pravo rešenje, ali je pre svakog predloga neophodno obaviti stomatološki pregled kako bi se ustanovila najbolja procedura za konkretan slučaj.