fbpx

TITANIJUMSKE NADOKNADE

Titanijumske nadoknade su svakako najbolje rešenje ukoliko se odlučite za izradu novih zuba na metalnoj osnovi. Ono što čini titan (titanijum) jedinstvenim i neprikosnovenim materijalom za zubne restauracije, posebno krunice i mostove su njegove odlične osobine.

Izrada krunica sa titanijumskom osnovom zasniva se na principu CAD /CAM tehnologije što daje dodatnu sigurnost u kvalitetu i kompaktnosti same metalne osnove koja je kompjuterski obrađena.

Ne izaziva alergijske reakcije

Alergija na strana tela (metale) u organizmu javlja se kod oko 30 % ljudi. Kada je TITANANIJUM u pitanju, od operacije kosti pa sve do postavljanja zubnih implanata, već nekoliko desetina godina nisu bile zabeležene nikakve alergijske reakcije.

Neutalnost i perfektna odbrana

Titanijum je tzv. neutralni metal, koji na površini formira jedan od najotpornijih oksida. To krunu ili most štiti od oštećenja od slane ili kisele sredine, i od agresivnih telesnih tečnosti. Da bi se izbeglo oslobađanje metalnih jona koji se javljaju kod standardnih metala i koji mogu negativno uticati na organizam, koristi se TITAN, već proveren i isproban materijal, biokompatibilan za ljudski organizam.

Rendgenska prozirnost

Titan propušta RTG zrake, pa je jedini materijal kod kojeg za ranu i pouzdanu i dijagnozu karijesa pri snimanju zuba ne treba ukloniti zubnu krunu ili most. Zbog toga štedi vreme i što je još važnije, štedi se zubna supstanca koja se pri skidanju krune uklanja. Udobnost, visoka čvrstoća, neutralan ukus i lakoća poput pera izjednačavaju ga sa svojstvima ZLATA i njegovih legura!

Titan je izuzetno čvrst. A ako se uporedi metalo-keramički most sa titan-keramičkim mostom, primećuje se: da je most od titana mnogo lakši. Uz to, titan je neutralnog ukusa, tj. pacijentu u ustima se ne javlja ukus metala, što se može javiti kod metal-keramičkih krunica i mostova.

Vrhunska estetika

Na titanijum se nanosi sloj vrhunskih keramika, što pacijentu pruža maksimalno estetsko zadovoljstvo.