fbpx

CIRKON KERAMIKA

Cirkon keramika se izrađuje pomoću cirkon oksida (ZrO2,) materijala koji se poslednjih godina sve više koristi u izradi zubnih nadoknada zbog svojih dobrih mehaničkih osobina koje se mogu uporediti sa tvrdoćom najtvrđiih metala. Slabe termičke provodljivosti, biokompatibilnosti, velike transparentosti našao je primenu u stomatologiji i drugim granama medicine.

Nekada su zubne nadoknade izrađene od metalne osnove činile 95 % protetskih rešenja. Danas je ta situacija potpuno drugačija. Neočekivano brzo veliki procenat metalokeramičkih restauracija su zamenile restauracije sa bezmetalnom cirkon osnovom. U savremenoj stomatologiji upotrebom različitih bezmetalnih keramičkih sistema moguće je uraditi kvalitetne nadoknade većih raspona visoke esteske vrednosti, što nam daje praktičnu mogućnost primene cirkon keramike u frontalnoj i bočnoj regiji.

Izrada zubnih nadoknada od cirkon oxida koju mi primenjujemo u saradnji sa našim dentalnim laboratorijama se zasniva na nasavremenijoj CAD/CAM tehnologiji a to podrazumeva skeniranje vilice pacijenta, kompjutersko dizajniranje i mašinsku izradu. Prednosti ovakvog načina izrade su visok kvalitet zubnih restauracija, maksimalna preciznost i kraće vreme izrade.

Boja koja se može dobiti izradom ovakvih restauracija je najpribližnija boji prirodnih zuba koji će imati visoku transparenciju, toplinu i estetiku, ali i jako bele nijanse zuba poznate kao (hollywood smile) koji su današnji trend u stomatološkoj praksi. Korišćenjem novih materjala i tehnologija, esteska stomatologija doživela je značajnu evoluciju poslednjih deset godina. Vodeći se tim tredom današnjice, našim pacijentima omogućili smo da sve nadoknade mogu dobiti na jednom mestu, u našoj ordinaciji.

KONTAKT

+381 69 21 20 900 (WHATSAPP & VIBER)
beosmiledesign@gmail.com

LOKACIJA

Deligradska 10/5, 11000 Beograd

RADNO VREME

}
Radnim danima od 10 do 18 časova

ZAKAŽITE TERMIN ILI KONSULTACIJE